Yaratıcılığımızı ve reklamcılık bilgimizi
internet odaklı çalışmalarda kullanmayı
seven mucitleriz. digiMucit

19 Ağustos 2014 Salı

2014 bitti, 2015'i tüketmeye başladık

Ekolojik Ayak İzi, dünyadaki doğal kaynakları kullanma şeklimizi gösteriyor. 

Sürdürülebilir bir yaşam için dünyanın sağlayabildiği doğal kaynak miktarıyla talep ettiğimiz miktar arasındaki açık, her sene daha da artıyor. 

Dünya Limit Aşım Günü, tam da bu sınırı gösteriyor:
  • 1987 19 Aralık
  • 2000 1 Kasım
  • 2005 20 Ekim
  • 2014 19 Ağustos

Küresel Ayak İzi Ağı (Global Footprint Network) tarafından sürekli yapılan hesaplamalar, dünyadaki kaynakların kendini yenilemesi için gereken süreyi dikkate alıyor. Bu hesaplamalara göre, 2014 yılı için gezegenin bu yıla ait kaynaklarını bugün itibariyle tüketmiş bulunuyoruz. Bu da demek oluyor ki 2014’ün sonuna kadar gelecek yılın kaynaklarını kullanacağız. 19 Ağustos’tan 31 Aralık’a kadar olan zaman dilimi, sürdürülebilirlikten ne kadar uzak olduğumuzun çok açık bir göstergesi.

Biz
Dünya üzerinde sürdürülebilir bir yaşamın önemini, digiMucit ekibi olarak çok iyi biliyoruz. 

Sürdürülebilir ekonominin, sürdürülebilir bir çevrede sağlanabileceğini aklımızda tutarak yaratıcılık ve pazarlama faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Hem kişisel yaşantımızı, hem de profesyonel faaliyetlerimizi buna göre şekillendirip kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarımızda önceliğimizi çevre çalışmalarına veriyoruz. CeBIT Bilişim Fuarı Green IT sponsorluğumuz, İTÜ Güneş Arabası maddi desteğimiz bunlardan bazıları.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder